Over ons

Webdeveloper Yves Vander Veecken

Webdeveloper Yves Vander Veecken

Op 15 maart 2001 kocht ik als toenmalig eerstejaarsstudent Informatica mijn eerste domeinnaam: letzgo.be. In die tijd waren startpagina's heel populair. Het waren pagina's die je als startpagina van je browser instelde en die bomvol links naar andere interessante websites stond.

Webontwikkeling stond in die tijd niet op het programma in de opleiding Toegepaste Informatica, maar ik had hier wel interesse in. Ik besloot mijn eigen startpagina te maken en koos als naam voor het Engelse "Let's go". De domeinnaam letsgo.be was echter al geregistreerd. De beginjaren 2000 waren ook de hoogdagen van "Warez"-sites: illegale websites waar op je o.a. software kon downloaden. Hoewel ik geen ambitie had en heb om illegale zaken te doen was het gebruik van de letter "z" i.p.v. een "s" wel cool in die dagen. En zo werd let's go "letzgo". Hoe die eerste site eruit zag kan u hier bekijken.

Na mijn studies Toegepaste Informatica ging ik voltijds aan de slag bij de Vlaamse overheid. Op hetzelfde moment startte ik ook mijn eenmanszaak (bijberoep). Ik had intussen een aantal websites ontwikkeld voor mezelf waar aardig wat mensen naartoe surften en de mogelijkheid diende zich aan om wat inkomsten te verwerven uit advertenties. Ook kreeg ik de eerste vragen om een eenvoudige website voor bedrijven te maken.

Mijn zelfstandige activiteit ontplooide zich verder en verder. De eenmanszaak werd een VOF en later een BVBA. Ik ging 4/5 werken en later 3/5. In die periode stapte ik ook in het huwelijksbootje en werd onze eerste zoon geboren. De combinatie vaste job, bijberoep en gezinsleven werd te zwaar.

Krantenartikel Het Laatste Nieuws - 1 april 2003 - Gestolen.be

Halfweg 2009 maakte ik de switch van bijberoep naar voltijds zelfstandige. Het werd een traject zoals vele ondernemerstrajecten, nl met ups and downs: een extern kantoor, medewerkers,... Het passeerde allemaal de revue en het bracht voor mezelf de nodige inzichten met zich mee.

Vandaag de dag kies ik er bewust voor om vanuit mijn thuiskantoor te werken zonder eigen vaste medewerkers. Ik doe een beroep op freelancers of andere bedrijven indien nodig. In deze situatie voel ik me comfortabel.

Dat maakt dat ik een sterke 1 op 1 relatie heb met mijn klanten. Wordt u mijn volgende klant?

Uw project eens bespreken of graag een vrijblijvende offerte?