Responsive designDe tijd dat websites enkel bezocht werden met een computer of laptop is al enige tijd voorbij. Onze GSM werd een smartphone waarmee we ook mailen en surfen. Hoewel de smartphoneschermen van sommige fabrikanten al aardige proporties aannemen, blijft het surfen op een smartphone (of kleinere tablet) een andere ervaring dan met een klassieke computer.

Elke website is te raadplegen met een smartphone. Wanneer uw website echter niet aangepast is voor smartphones, dan zal uw website verkleind worden weergegeven. Dat maakt het voor het bezoeker enorm lastig om uw website vlot te gebruiken. Uw bezoeker ergert zich aan uw website en kiest er mogelijks voor om de website van een concurrent (die wel aangepast is) te bezoeken.

Responsive design is een techniek waarbij uw website er anders gaat uitzien naargelang de grootte van het scherm. Op kleinere schermen zal de inhoud anders gestructureerd en gepresenteerd worden zodat alles toch vlot raadpleegbaar blijft.

Sommige websites hebben een mobiele variant van hun website. Dit is geen responsive design, maar een kopie van hun website die dan aangepast werd voor kleinere schermen. Ik opteer echter voor responsive design: 1 website dat zich aanpast naargelang de schermgrootte.

Is uw huidige website nog niet responsive? Mogelijks kan hij responsive gemaakt worden of misschien het ideale moment voor een compleet nieuwe website die er terug enkele jaren tegen aan kan?

 

Vraag een offerte aan